ΔΡΑΜΑ.jpg

ΔΡΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Η Δραματοθεραπεία είναι Ψυχοθεραπεία μέσω της τέχνης του θεάτρου. Βοηθάει το άτομο να εκφραστεί μέσω του σώματος και του λόγου με αφορμή την ανάγνωση κειμένων, τον αυτοσχεδιασμό και πλήθος κινησιολογικών ασκήσεων. Κυρίως δημιουργείται ένα κλίμα αποδοχής των εκφραστικών μέσων που έχει ο καθένας μας προκειμένου να πει μια ιστορία ή την ιστορία του.

 

Η Δραματική τέχνη βοηθά την ομάδα να ενωθεί περισσότερο γιατί όλοι μαζί μπορούν να δημιουργήσουν ένα θεατρικό έργο ή ένα μονόπρακτο. Η ανάλυση επίσης των θεατρικών κειμένων βοηθά στο να αναγνωρίσει και να κατανοήσει κανείς μοτίβα συμπεριφοράς και συναισθήματα. Επίσης, αναπτύσσεται η μη λεκτική επικοινωνία που πολλές φορές αποκαλύπτει πολλά περισσότερα, συνταιριάζοντας την τέχνη της σύγχρονης εποχής με κείμενα και ποιήματα που προέρχονται από την ιστορία της συγγραφής και την τέχνη του παρελθόντος.

 

Τέλος, οι ασκήσεις μπορούν να γίνουν από οποιονδήποτε διότι δεν απαιτείται καμία γνώση τεχνικής θεάτρου. Όλοι μπορούν να παίξουν, να αυτοσχεδιάσουν και να εκφραστούν σε ένα πλαίσιο αποδοχής και συνεργατικότητας, με μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία όπου το λάθος ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει το σωστό και το αντίστροφο!