ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

Η ομάδα του κέντρου Συνώθηση απαρτίζεται από ψυχοθεραπευτές, θεραπευτές τέχνης και καλλιτέχνες με εμπειρία στο χώρο της ψυχοθεραπείας, της τέχνης και της εκπαίδευσης παιδιών και ατόμων όλων των ηλικιών.

Λίγα Λόγια για εμάς 

Ο συνδυασμός της Ψυχοθεραπείας με την Εικαστική Θεραπεία έχει αλλάξει το τοπίο στο χώρο της ψυχικής υγείας αφού μπορεί να προλαμβάνει ή να θεραπεύει ψυχικές διαταραχές ευρέος φάσματος, αξιοποιώντας μια ολιστική προσέγγιση. Έρευνες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα αυτής της προσέγγισης σε ενήλικες και παιδιά για τη μείωση του άγχους, τις διαταραχές διάθεσης, τα ψυχικά τραύματα, τις κρίσεις πανικού, τις διαταραχές της συμπεριφοράς, τις μαθησιακές δυσκολίες, τον αυτισμό. Με τη συγκεκριμένη προσέγγιση αξιοποιούνται οι δημιουργικές διεργασίες για τη βελτίωση της σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής κατάστασης ατόμων όλων των ηλικιών, ζευγαριών, οικογενειών, ομάδων και κοινοτήτων βοηθώντας τα

να επιλύσουν συγκρούσεις, να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις,

να διαχειριστούν τη συμπεριφορά τους, να αυξήσουν την αυτοεκτίμησή τους και την αυτογνωσία τους, να εκφράσουν δύσκολα και αρνητικά συναισθήματα και εμπειρίες, να αποκτήσουν στρατηγικές για να επικοινωνούν αποτελεσματικά μειώνοντας την αγανάκτηση και το θυμό, να αποκτήσουν ανθεκτικότητα για την αντιμετώπιση δύσκολων περιστάσεων στη ζωή τους, να χτίσουν αυτοπεποίθηση και αίσθηση προσωπικής αξίας, να αυτορρυθμίσουν τα συναισθήματά τους για να χαλαρώνουν, να εκφράζουν επιθετικές σκέψεις και παρορμήσεις σε πλαίσιο ασφάλειας. 

H ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
15894906_10211667075733607_2738928301249

ΜΑΡΙΑ ΚΛΑΔΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Η Κλάδη – Κοκκίνου Μαρία είναι Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, Ερευνήτρια στο Εργαστήριο Πειραματικής

και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου

Πανεπιστημίου και διδάσκουσα στο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου

«Ανάλυση Συμπεριφοράς».

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία στις Ηνωμένες Πολιτείες (Bachelor of Science), Ειδική Αγωγή

στις Ηνωμένες Πολιτείες (Master of Science) και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στο

Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου αναγορεύτηκε Διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου το

2008. Επίσης έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής

Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και έχει ολοκληρώσει μεταδιδακτορική έρευνα στην Κλινική Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σε εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και στη ψυχοθεραπεία εφαρμόζει τις αρχές της Ανάλυσης

Συμπεριφοράς και έχει εργαστεί στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης για 35

χρόνια. Ένα από τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η αξιοποίηση της τέχνης ως

εργαλείο για τη ψυχική θεραπεία αλλά και την πρόληψη των ψυχικών προβλημάτων. Κυρίως

όμως θεωρεί ότι η θεραπεία μέσω τέχνης βελτιώνει την ποιότητα της ζωής και των σχέσεων

ακόμη και όταν δεν υπάρχει εμφανές ψυχικό πρόβλημα.

82668752_10219434771873707_3597763949170262016_o_edited.jpg

ΗΛΙΑ ΤΣΑΡΑ

Η Ήλια Τσάρα είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ιλίου και του τμήματος

Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Αθηνών. Ξεκίνησε σπουδές κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και συνέχισε στο

τραγούδι και την ηλεκτρική κιθάρα (συνθέτοντας, γράφοντας στίχους και κάνοντας

ζωντανές μουσικές εμφανίσεις) και στη συμμετοχή σε χορευτικές ομάδες. Είναι

τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού

"Μουσική Κουλτούρα και Επικοινωνία, Ανθρωπολογικές Προσεγγίσεις" με γνωστικό

αντικείμενο το Performance και τα σύμβολα σε μουσικές υποκουλτούρες. Επίσης είναι

απόφοιτη του προγράμματος «Ανάλυση Συμπεριφοράς» του τμήματος «Ψυχολογίας» του

ΚΕΔΙΒΙΜ του Παντείου Πανεπιστημίου και του προγράμματος «Θεραπεία μέσω Τέχνης με

έμφαση στα Εικαστικά» του τμήματος «Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας» του ΚΕΔΙΒΙΜ του

Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει κάνει 10 χρόνια εκπαίδευση στο CBT. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μόδας- personal styling σε

ιδιωτική σχολή και Fashion Styling στη σχολή της Romina Karamanea, παράλληλα με την

πρακτική της σε περιοδικό μόδας. Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Εικαστικής και Ψυχικής

Επικοινωνίας «Συνώθηση». Τα τελευταία έτη εργάζεται στον τομέα της επικοινωνίας,

της ψυχολογίας, της ειδικής αγωγής και της θεραπευτικής τέχνης και αρθρογραφεί για

θέματα ψυχολογίας και τέχνης στο Shape.gr. Πέρα από τη συμμετοχή της σε Ομάδες

Προσωπικής Ανάπτυξης (μεταξύ των οποίων και ομάδα του συλλόγου ΕΛΕΑΝΑ) και στη

τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης Be Strong, αναλαμβάνει τη Θεραπεία μέσω Τέχνης

ομάδων Στήριξης και Αυτορρύθμισης Συμπεριφοράς στο κέντρο «Συνώθηση» και την

εικαστική θεραπεία, την παρέμβαση επικοινωνίας και τα προγράμματα μελέτης σε παιδιά

με ειδικές μαθησιακές ανάγκες ή στο φάσμα του αυτισμού.

Η Μαρίνα Σορόκινα είναι ψυχολόγος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος της Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστήμιου του Χάρκοβο στην Ουκρανία. Έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση στην CBT στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, σεμινάριο ψυχοδυναμικής προσέγγισης στο «Άερτον» και πολλά σεμινάρια σε θέματα ψυχικής υγείας από διάφορους φορείς στην Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πλαίσιο των σπουδών της έχει ολοκληρώσει όλα τα μαθήματα και εργαστήρια του Παντείου Πανεπιστημίου στην Ανάλυση Συμπεριφοράς. Εκτός από ιδιωτική εξάσκηση του επαγγέλματος, συνεργάζεται με το Κέντρο Συνώθηση, το Ρωσικό σχολείο MIR, εργάζεται εθελοντικά στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και στην γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης “Be Strong”.

Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με το πατινάζ, τη ρυθμική γυμναστική και το χορό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και διαγωνισμούς χορού σε διάφορες χώρες, ενώ έχει πάρει μέρος και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Το 1994 συμμετείχε στον Παγκόσμιο διαγωνισμό του ακροβατικού Rock-n-roll στην Σλοβακία μαζί με τον παρτενέρ της όπου και βραβεύθηκε ως το καλύτερο ζευγάρι της Ουκρανίας εκείνη την χρονιά. Δίδαξε χορό για πολλά χρόνια στην δική της Σχολή Χορού στην Ουκρανία.

Έχοντας ασχοληθεί για χρόνια τόσο με το χορό όσο και με την προσωπική ανάπτυξη, ατομική και ομαδική σωματική ψυχοθεραπεία γνωρίζει στην πράξη το πόσο βοηθητικές είναι οι θεραπείες που συμπεριλαμβάνουν το σώμα και πλέον ασχολείται και με την καθοδήγηση ομάδων Χοροθεραπείας, συνδυάζοντας το χορό με τη γνώση και πρακτική της Ψυχολογίας.

IMG_20201227_222754_edited.jpg

ΜΑΡΙΝΑ ΣΟΡΟΚΙΝΑ

27750819_2050651745216551_42317777627134

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Δημήτρης Γιαννής είναι Απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Πνευματικού Κέντρου Αγίας Βαρβαρας/Ιάκωβος Καμπανέλλης. 

Έχει δουλέψει ως ηθοποιός στη θεατρική ομάδα "Μικρός Νότος" με παραστάσεις: "Αισώπου Φιλοι"(την περίοδο 2017-2019) στο Θέατρο Φάουστ και στο Θέατρο Σταθμός,  "Ραφτάκος των λέξεων" (την περίοδο 2019-2020) στο θέατρο Κακογιάννης. 

Είναι μέλος του μουσικού συγκροτήματος Βερτζί Μαβί με εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας με ηχογραφημένο υλικό επί οκτώ συναπτά ετη. 

Παράλληλα αποτελεί μέλος της ομάδας του αυτοσχεδιαστικού θεάτρου Playback "Playback Ground" με παραστάσεις σε χώρους της Αθήνας και όχι μόνο για εννέα συναπτά έτη.

Επιπλέον ασχολείται με τη μουσική και τον αθλητισμό ενώ παράλλληλα συμμετέχει σε μουσικά, κινητικά και θεατρικά σεμινάρια.

koumpia%20photo_edited.jpg

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΠΗΣ

Ο Δημήτρης Κουμπής σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό (Master) στην Οπτικοακουστική Μετάφραση στο University of Surrey της Αγγλίας και παράλληλα σπούδασε Επικοινωνιολογία στο University of South Florida της Αμερικής. Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια δουλεύει ως εκπαιδευτικός σύμβουλος σε εκδοτικό οίκο ξενόγλωσσων διδακτικών βιβλίων. Παράλληλα, ασχολείται με την αρθρογράφηση σε διαδικτυακά περιοδικά, τη στιχουργική, τη σεναριογραφία, τη συγγραφή και τη δημιουργική γραφή φαντασίας.

53308979_2139714016068042_496791939346071552_n.jpg

ΕΛΕΝΑ ΜΑΝΤΖΑΝΗ

Η Έλενα Μαντζανή είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια στον τομέα της ψυχικής υγείας επικεντρώνοντας την προσοχή της στις διατροφικές διαταραχές, το άγχος, την κατάθλιψη και την επιθετική συμπεριφορά. Ολοκλήρωσε όλα τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα ανάλυσης συμπεριφοράς καθώς και την ερευνητική της εργασία στο Εργαστήριο Πειραματικής και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς. Έχοντας πάρει τις απαντήσεις που έψαχνε εφάρμοσε τις γνώσεις της και αντιμετώπισε αποτελεσματικά διατροφικές και αγχώδεις διαταραχές. Κατανοώντας πλέον τη λειτουργία τους, βρήκε τρόπους διατροφής που δεν βασίζονται στη στέρηση αλλά στην απόλαυση και συμβάλλουν στο αίσθημα της ευεξίας και ψυχικής και σωματικής υγείας. Στην πορεία γνώρισε τον κόσμο της μαγειρικής και παρατηρώντας τις ψυχοθεραπευτικές της δυνατότητες, βρήκε τη σύνδεσή της με την υγεία αλλά και την αυτοέκφραση. Από μικρή συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας. Άλλα κύρια ενδιαφέροντα της είναι η γυμναστική, ο χορός και η ενδυματολογία.

φωτο σοφι_edited.jpg

ΣΟΦΙΑ ΦΩΤΕΙΝΑΚΗ

Η Σοφία Φωτεινάκη είναι απόφοιτη της Ανώτερη σχολή Δραματικής τέχνης «Αθηναϊκή Σκηνή» του Κάλβου – Καλαμπόκη (2008- 2011) και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής, κινηματογράφου, χορού, σκηνοθεσίας αλλά και Αrt Therapy. Έχει δημιουργήσει δικές της θεατρικές και θεραπευτικές ομάδες, σε πολλές περιπτώσεις όπου έγιναν και παραστάσεις. Παράλληλα, εργάζεται με παιδιά τεσσάρων ετών και άνω, κάνοντας μουσικό- θεατρικό παιχνίδι ενώ ως τελειόφοιτη Μουσικού σχολείου παίζει πιάνο και γιουκαλίλι. Σκηνοθέτησε, πρωταγωνίστησε και έγραψε κείμενα για αρκετές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, τα έργα των οποίων παρουσιάστηκαν στο θέατρο Πυξίδα, στο χώρο Art Εδέμ, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά, στο χώρο Τέχνης Ασωμάτων, στο θέατρο Εμπρός, στο off off festival του θεάτρου Επί Κολωνώ. Τέλος, συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους και video clips και γράφει άρθρα σε θεατρικές ιστοσελίδες.

82668752_10219434771873707_3597763949170