top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαsynothisi

Ομαδική συνάντηση στη Συνώθηση αξιοποιώντας την τέχνη της Μαγειρικής

MAΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΩΘΗΣΗ

Αξιοποιούμε την μαγειρική στο ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο και χτίζουμε οι ίδιοι την αυτοαποτελεσματικότητά μας, μέσω της ταυτόχρονης εξάσκησης δεξιοτήτων που βελτιώνουν την ικανότητά μας για εκτέλεση λειτουργιών.

Συνδυάζοντας σωματικές, γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές λειτουργίες, σε πλαίσιο ομάδας, η θεραπευτική μαγειρική δύναται να μας εφοδιάσει με ψυχικά και σωματικά οφέλη και να μας βοηθήσει στη βελτίωση των σχέσεών μας, προάγοντας παράλληλα και την κοινωνικοποίησή μας.

Δεν απαιτείται καμία γνώση μαγειρικής!!

Στις παρακάτω εικόνες βλέπουμε τα στάδια της δημιουργίας μαρμελάδας με γεύση φρούτα του δάσους! Πέρα από τις ψυχοθεραπευτικές ιδιότητες της διαδικασίας της μαγειρικής, τα μούρα περιέχουν ένα ευρύ φάσμα αντιοξειδωτικών που έχει συσχετιστεί με τη βελτίωση σωματικής αλλά και ψυχικής υγείας.

Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου ώρα 19.00 με 21.00 μαγειρεύουμε στη Συνώθηση.

Η μαγειρική είναι μια τέχνη που μας δίνει την ευκαιρία να δημιουργούμε κάτι διαφορετικό κάθε φορά με τον πειραματισμό να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας.

Θα δοκιμάσουμε λοιπόν ο καθένας να φτιάξει τη δική του συνταγή, με όποια υλικά προτιμάει και επιλέγοντας να διακοσμήσει τη μαγειρική του δημιουργία με όποιον ευφάνταστο τρόπο θέλει. Στο τέλος, θα δώσουμε ονόματα στα δικά μας προσωπικά φαγητά και θα έχουμε τη δυνατότητα μέσω της οσμής, του χρώματος, του σχήματος και της γεύσης να φτιάξουμε καινούργιες εικόνες και ιστορίες, χαλαρώνοντας, απολαμβάνοντας και ανοίγοντας οι ίδιοι το δρόμο για την αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση και τη ρύθμιση του άγχους.

Στο κλείσιμο, θα υπάρξει συζήτηση για τα συναισθήματα και για το πώς εκφράζονται μέσα από την τέχνη- αυτή τη φορά της μαγειρικής. Θα δοθεί βάση στην έκφραση δύσκολων και αρνητικών συναισθημάτων και εμπειριών, την απόκτηση στρατηγικών μιας αποτελεσματικότερης επικοινωνίας μειώνοντας την αγανάκτηση και το θυμό, την απόκτηση ανθεκτικότητας για την αντιμετώπιση δύσκολων περιστάσεων στη ζωή, με το συντονισμό των ειδικών ψυχικής υγείας της Συνώθησης.


Διαδικασία Συμμετοχής:

Υλικά που προτείνουμε να φέρετε: μαύρη σοκολάτα ξηροί καρποί φρούτα αποξηραμένα φρούτα Ψωμί ή φρυγανιές ή κρακεράκια Μαγειρικά σκεύη τη δικιά σας playlist μουσικής και ό, τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε!

Σημείωση: ΔΕ χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος από μαγειρική!

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ www.synothisi.com H προσέλευση απαιτεί κράτηση θέσης: synothisi@gmail.com Για πληροφορίες: 6979202962


28 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page